Zondag 19 april – Open Rosé (en meer!) Middag!

Het is Lente! Volop!
Heerlijk weer om buiten, waar dan ook en hoe dan ook een lekker wijntje te drinken ..

Bijvoorbeeld een lekker koel glas zomerfruitige, licht zalmroze rosé van Château du Rouët uit de Côtes de Provence, waarvan de fantastische nieuwe jaargang 2014 deze week bij me is gearriveerd!

Rouet 2013 gearriveerd

Tot en met zondag 19 april a.s. kun je nog profiteren van de speciale Inteken-Aanbieding op deze zomerse Lente-wijn. Die datum is niet toevallig gekozen .. want dan organiseer ik weer een Open Fles Middag, waar je uiteraard deze rosé kunt proeven en eventueel ter plekke kopen en meenemen. Klik hier als je de aanbieding nog een keer wilt nalezen.

Klik hier voor de Bestellijst Open Fles Middag -Zekvinos- 19 april 2015

Boomgaard-1Vanaf 14.00 tot 18.00 uur ben je van harte welkom om vrijblijvend (en kosteloos!) even langs te komen bij mij thuis (Winkeldijk 43 in Abcoude). Lekker ontspannen en onder het genot van wat charcuterie en kaas kun je naast de rosé ook zo’n 20-30 andere wijnen proberen en je gezellig oriënteren op een mooie wijnkeuze voor de komende Lente! Hopelijk is het dan nog steeds zo mooi weer, dan staan de wijnen buiten klaar in de boomgaard, die nu heel mooi in de bloesem staat!

Wat staat er zoal open? Wijnen die het juist in het Voorjaar áltijd goed doen!
Ik ben net weer terug van een leuke wijnreis in Italië en Frankrijk en wil je graag de mooie wijnen laten proeven die ik heb meegenomen .. Dus, naast alle drie de onweerstaanbare Provence rosé’s van Château du Rouët kun je o.a. ook de volgende wijnen proeven:

riquewihr-> De nieuwe jaargang van de knisperfrisse voorjaarswijnen uit de Elzas (Pinot Blanc en Pinot Gris Grand Cru, maar ook de verrassend lekkere rode Pinot Noir) van Ruhlmann-Dirringer,

-> Jaargang 2014 (die weer top is!) van de heerlijke boerse biologische Lente Fleurie’s van Domaine de la Grand’Cour (ik heb ook nog een beetje 2013, kun je die direct vergelijken),

rouge trad 2011 anglais-> Een voorproefje op de zomer .. met de nieuwe witte en rode wijnen van Château Barbeiranne uit de Côte de Provence,

-> Enkele kwalitatief betere maar wel betaalbare borrelwijnen .. zoals de witte Domaine De Castelnau Chardonnay Les Ronces 2014 (NIEUW! € 6,95) uit de Languedocof de rode Exterra Negroamaro Salento 2013 (ook € 6,95) uit Puglia (de ‘hak’ van Italië),

-> Een aantal mooie klassieke Bourgogne’s .. O.a. van Domaine Matrot en Boyer-Martenot uit Meursault en een aantal vertrouwde witte Mâcon-Chardonnay’s van Cave des Grands Crus Blancs en Jean-Paul Paquet,

Brunello Altesino-> én tot slot .. een veel moois uit Italië … uiteraard de fluweelzachte Nebbiolo’s van Mamete Prevostini uit Valtellina .. een fantastische Riserva 2009 van Cantina Dirupi uit Valtellina, maar ook de nieuwe jaargangen van zacht-romige rode Sangiovese’s van Altesino uit Toscane. Met name de nieuwe jaargang 2010 van de onweerstaanbare Brunello di Montalcino van dit huis krijgt veel enthousiaste reacties van de internationale wijnpers (kijk o.a. hier). Uiteraard staat deze wijn ook open, maar om een beetje te ervaren hoe mooi deze wijn oudert zal ik ook een oudere jaargang Brunello di Montalcino ernaast zetten om te proeven. Een unieke smaaksensatie die alleen al een bezoekje aan de Open Fles Middag waard is!

En, zoals altijd trek ik op verzoek óók graag een specifieke wijn open die je graag zou willen proeven.

Graag even laten weten als je komt!
Genoeg te proeven én te beleven dus! Nogmaals, deelname is kosteloos, maar laat wel graag vooraf even weten dat je komt op paul@zekvinos.nl of op 06-54702721. Indien gewenst kun je wijnen direct kopen en meenemen.

Let op! Kun je niet komen, maar wil je wel graag wat lekkere wijnen bestellen? Geen probleem, ik adviseer je graag met een persoonlijk aanbod!

Hopelijk tot zondag 19 april,
Paul

Dit bericht is geplaatst in Algemeen, Franse Wijnen, Italiaanse Wijnen, Rode Wijnen, Rosé, Witte Wijnen. Bookmark de permalink.