Tenuta di Salviano

Ik ben sinds kort begonnen met de import van de heerlijke wijnen van Tenuta di Salviano (www.salviano.it), schitterend gelegen aan het Lago di Corbara bij Orvieto in Umbrië. Ik ken dit huis via Guido Orzalesi, die een paar jaar geleden de overstap naar dit huis maakte van mijn Toscaanse topper Altesino. Salviano is eigendom van de familie Incisa della Rochetta, die mensen achter de wereldberoemde Sassicaia wijnen. Dat zit wel goed dus!

Ik importeer 3 witte en 2 rode wijnen:

Salviano Orvieto Classico Superiore 2019 voor € 8,95: Een heerlijke frisse knisperende witte wijn met een beetje citrus- en peer tonen, gemaakt van Trebbiano.

Salviano di Salviano Umbria bianco 2018 voor € 14,95: Een wat vollere witte wijn gemaakt van (met name) Viognier, Chardonnay, Sauvignon blanc en Semillon. Lekker vol en aromatisch met tonen van abrikoos en amandel.

Salviano Grechetto di Todi 2019 voor € 16,95: Grechetto is een wat onbekendere druivensoort die met name in Umbrië veel gebruikt wordt voor een heerlijke frisse kruidige witte wijn. Beetje tonen van honing en karamel, groene appel, licht tropische fruit, bloesem, citrus en (amandel)noten.

Ook verkrijgbaar in Magnum voor € 33,95 (jaargang 2019)

Salviano Turlò Lago di Corbara 2018 voor € 9,95: Lekkere stevige maar niet hele zware rode Italiaanse allemansvriend gemaakt van Merlot, Cabernet Sauvignon en Sangiovese. Mooi donder bosfruit met wat kruidigheid.

Salviano Solideo Lago di Corbara 2014/2017 voor € 14,95: De 2014 is ook gemaakt van Merlot, Cabernet Sauvignon en Sangiovese en de 2017 van 100% Syrah, en dan allebei met wat langere rijping op nieuwe eikenhouten vaten. Daardoor wat zachter van smaak dan de Turlò en ook met een tikje vanille en mokka.