Tenuta di Salviano / Castello di Titignano

Ik importeer nu al een tijdje de heerlijke wijnen van Tenuta di Salviano (www.salviano.it), schitterend gelegen in het magnifieke Castello di Titignano (www.titignano.it) aan het Lago di Corbara bij Orvieto in Umbrië. Ik ken dit huis via Guido Orzalesi, die een paar jaar geleden de overstap naar dit huis maakte van mijn Toscaanse topper Altesino. Salviano is eigendom van de familie Incisa della Rochetta, die mensen achter de wereldberoemde Sassicaia wijnen. Dat zit wel goed dus!

Salviano maakt hun klassieke wijnen onder de naam Castello di Titignano en hun speciale wijnen onder hun eigen naam. Ik importeer naast 4 witte wijnen ook 2 rode wijnen:

Tenuta di Salviano Turlò Lago di Corbara 2018/2019 voor € 9,95: Lekkere stevige maar niet hele zware rode Italiaanse allemansvriend gemaakt van Merlot, Cabernet Sauvignon en Sangiovese. Mooi donder bosfruit met wat kruidigheid.

Ook verkrijgbaar in Magnum voor slechts € 19,95 (jaargang 2019)

Tenuta di Salviano Solideo Lago di Corbara 2017 voor € 14,95: De 2014 is ook gemaakt van Merlot, Cabernet Sauvignon en Sangiovese en de 2017 van 100% Syrah, en dan allebei met wat langere rijping op nieuwe eikenhouten vaten. Daardoor wat zachter van smaak dan de Turlò en ook met een tikje vanille en mokka.