Domaine Marc Delienne Fleurie

Ik heb de excentrieke Marc Delienne (www.domainemarcdelienne.fr) uit het cru-dorp Fleurie uiteraard leren kennen op de vele feestjes bij zijn bijna buurman van Jean-Louis Dutraive van Domaine de la Grand’Cour. Marc noemt zichzelf ondanks het feit dat hij 60+ is een “jonge wijnmaker”. Uiteraard is hij jong van geest maar hij is ook pas in 2015 begonnen na een zakelijke carrière in de software. Geïnspireerd door Eloi Dürrbach van Domaine Trévallon, waar Marc 4 jaar lang gewerkt heeft, besloot hij zelf “levende wijnen” te gaan maken. Dat werd in de Beaujolais waar Marc het prachtige landhuis aan de Route de Abbaye kocht. Gecoacht door Dutraive timmert Marc steeds meer aan de weg met zijn zuivere en natuurlijke gemaakte wijnen die qua excentriciteit hélemaal bij hem passen.

Ik importeer de volgende wijnen van Marc Delienne:

Domaine Marc Delienne Fleurie Cuvée “Maurice” 2018€ 17,95: Deze fantastische cuvée is een hommage aan Marc’s in 2018 overleden goede vriend Maurice (de voormalige eigenaar van het domaine), de man die op de foto uit het raam hangt .. Mooie diepe en klein beetje eigenwijze Fleurie, geurend rood fruit met veel diepgang.

Ook verkrijgbaar in Magnum voor € 39,95 en jeroboam voor € 89,95 (beiden jaargang 2018)

Domaine Marc Delienne Beaujolais-Villages “Maurice” 2019€ 15,95: De opvolger van de unieke cuvée van 2018 hiervoor, maar dan gemaakt van verschillende percelen om en nabij Fleurie. 2019 was een klassiek jaar, dus deze wijn is ook wat sappiger dan die van 2018. Heerlijke signature Beaujolais!

Ook verkrijgbaar in Magnum voor € 34,95

Domaine Marc Delienne Fleurie Avalanche de Printemps 2016 – € 21,95: Alleen de naam al maakt dat je deze lawine van wijn tot je moet nemen. Gemaakt van wat oudere stokken die aan de zuidelijke kant van zijn huis liggen en vatrijping alleen op betonnen cuves. Natuurlijke stijl, dus lekker geurig en puur van smaak.

Ook verkrijgbaar in Magnum (jaargang 2015) – € 47,95

Domaine Marc Delienne Fleurie Greta Garbo 2017€ 23,95: 3x raden van welke vrouw Marc groot fan is .. De naam is ook een verwijzing naar de wijze waarop de wijn vergist is met “maceration carbonique”. De druiven zijn afkomstig van vrij dicht beplant stuk aan de oostkant van zijn huis en ook minder oude stokken. Vrolijk fruitige wijn, beetje romig en rond en sappig rood fruit.

Domaine Marc Delienne Fleurie Abbaye Road 2015 – € 24,95: 2015 was het eerste jaar dat Marc wijn maakte en dit was zijn allereerste wijn. Meteen een hit, want dit is echt goed! Deels traditionele vergisting en deels maceration carbonique. Ook weer vernoemd naar iets waar Marc zelf fan van is, maar uiteraard ook naar de straat waar hij zelf aan woont. Rijpe, volle en gestructureerde rode Beaujolais, zacht rood fruit met wat mint-kruidigheid. Fantastisch!

En ook verkrijgbaar in Magnum (jaargang 2015) – € 54,95