Bubbels

Pizzolato Spumante Brut Prosecco voor € 9,95: Mooie en vooral ook heel erg lekkere bio-gecertificeerde Prosecco. Wordt gemaakt als een champagne en mag daarom Spumante heten. Verfijnde smaak met een lichte bubbel.

Ruhlmann-Dirringer Cremant “Poussière d’Étoiles” voor € 14,95: Oók in de Elzas kunnen ze lekkere mousserende wijnen maken! Deze zijn doorgaans wat voller en fruitiger dan champagne, maar vooral ook erg lekker en goed doordrinkbaar. Deze brut nature cremant van mijn biologisch werkende Elzas-wijnhuis Ruhlmann-Dirringer is mooi strogeel van kleur en heeft een bouquet die iets weg heeft van grootmoeders appeltaart .. Mooie fijne bubbel en een lichte hint van rijpe meloen. Gewoon eens doen!

Voor liefhebbers van vin nature heb ik ook van hun zoon ook de Pet Nat Léo Dirringer Les Bulles€ 14,95: Beetje aparte maar wel verrassend lekkere natuurlijk bruisende wijn (pet nat; Pétillant Nature, waarbij de wijn doorgist als deze wat warmer wordt en daarmee een natuurlijke bubbel geeft) gemaakt van Muscat en de relatieve onbekende druivensoort Ottonel. Gebotteld op lage temperatuur tijdens de vergisting waardoor de wijn een volle fruitige smaak heeft die wat weg heeft van vlierbloesem. Liefhebbers van vin nature gaan dit heel erg lekker vinden!

Yveline Prat Sélection Blanc de Blanc Brut Champagne voor € 28,95: Mijn heerlijke “huis” champagne van Yveline Prat (klik voor meer informatie). Ook verkrijgbaar in Magnum voor € 59,95 en in feestelijke Jeroboam voor € 205,-

Le Rouët Côtes de Provence Brut Rosé voor € 14,95: De zomerse bubbel van mijn befaamde Côtes de Provence huis Château du Rouët!

Piero Gatti Moscato 2020 voor € 12,95: Men zegt dat Gatti de beste zoete wijnen van de Piëmonte maakt. Een Moscato is een frisse licht mousserende wijn met een klein mild zoetje. Deze wijn, die gemaakt is van de Muscato-druif, heeft een lichtgele kleur, een fruitige geur en een frisse smaak waarin je tonen van appel en perzik herkent. Past mooi bij zoet dessert of een romig gebakje. Het alcoholpercentage is slechts 5,5% en daarom prima als aperitief te drinken of om een mooi diner mee af te sluiten of daarna nog lekker door te drinken!

Piero Gatti Brachetto 2020 voor € 13,95: Van hetzelfde huis als de Moscato, maar dan iets anders .. Een Brachetto is namelijk een frisse licht mousserende rode (!) wijn met een klein mild zoetje. Deze wijn, die gemaakt is van de Brachetto-druif, heeft een rozerode kleur, een fruitige rozengeur en een frisse smaak waarin je tonen van aardbei en framboos herkent. Past mooi bij een zoet dessert of een stukje gebak met rood fruit. Oók heerlijk om lekker door te drinken!

Op verzoek stuur ik graag een prijslijst met alle wijnen uit m’n assortiment.

Stuur een email naar paul@zekvinos.nl