NIEUW! DE BANQ!

Het is de laatste tijd wat stil geweest misschien, maar dat was niet zonder reden! Misschien had je het al gehoord of gezien, maar ik ben druk geweest met een nieuw avontuur .. DE BANQ!

DE BANQ is een (tijdelijk) pop-up restaurant en wijn/speciaalbier-bar in het oude Rabobank gebouw aan ’t Kampje in het Centrum van Ouderkerk aan de Amstel. Samen met chef-kok Bart van Oijen (die je misschien nog wel kent van de befaamde wijn-spijs avonden die ik enkele jaren geleden met hem organiseerde) en de broers Marcel en Erwin van Wieringen van de Ouderkerkse KEK! Bier Brouwerij hebben we begin dit jaar besloten om het treurige leegstaande bankkantoor nieuw leven in te blazen en er een leuk gezellig grand-café te vestigen. We wilden iets speciaals en aparts doen, laagdrempelig, toegankelijk, betaalbaar, lokaal en alles uiteraard wel met een goede kwaliteit.

We zijn op 2 maart open gegaan en vanaf de eerste seconde was het een groot succes. Enorm druk, over-enthousiaste reacties, veel energie en alles wat we vooraf bedacht hadden pakt eigenlijk nog mooier uit dan we ooit gehoopt hadden. Op onze website www.debanq.nl vind je meer informatie en voor een sfeerimpressie kun je onze Facebookpagina volgen op www.facebook.com/popupgrandcafeDEBANQ

Ik zou zeggen: kom ook een keer langs! Uiteraard kun je bij DE BANQ (heel) veel van mijn wijnen drinken, maar óók een lekker gerechtje van chef-kok Bart van Oijen eten en/of een bijzonder KEK! biertje van Marcel en Erwin van Wieringen drinken. We zijn open van woensdag t/m zondag en zoals het er nu naar uitziet kunnen we tot eind 2018 doorgaan.

V.w.b. de wijn: we hebben 3 witte en 3 rode wijnen en uiteraard ook een rosé (van Château du Rouët) en een bubbel per glas. Daarnaast is er een redelijk uitgebreide wijnkaart met daarin veel bekende namen uit mijn assortiment (kijk hier voor een overzicht). Deze wijnen staan vrij prominent in een oude bankkluis die midden in de ruimte staat en die we omgedoopt hebben tot DE QLUIS! Op alle wijnen hanteren we een vaste opslag, zodat ook de duurdere wijnen betaalbaar blijven, en als je wilt kan een QLUIS-wijn ook altijd per glas worden besteld waarvoor je dan simpelweg 1/5e van de flesprijs betaalt.

En hoe zit het dan met ZekVinos ..?!
Deze vraag is mij de laatste tijd veel gesteld, maar ik kan iedereen geruststellen: er verandert niets en ZekVinos draait gewoon door zoals het altijd gedaan heeft. Uiteraard zal ik de komende tijd veel bij DE BANQ te vinden zijn, maar je kunt normaal je favoriete wijnen bij me blijven bestellen, langskomen om wat te proeven en uiteraard blijf ik interessante proeverijen organiseren. Vanzelfsprekend zal DE BANQ daar natuurlijk ook een rol in gaan spelen, maar ik kan je verzekeren dat dit zeker óók de moeite waard zal zijn!

Restanten:
Eén van de vaste akties aan het begin van het jaar is m’n bijgewerkte lijst met restanten. Allemaal wijnen waar ik nog maar een paar flessen van heb en/of die plaats moeten maken voor een nieuwe jaargang. Ik ben er even goed voor gaan zitten en het is een mooie lange lijst geworden! Neem hier alvast een kijkje. 2 belangrijke dingen waar je even op moet letten:

  1. Net als vorige jaren kun óók weer kiezen voor de super-interessante Restant Mysterie Mixdozen met kortingen oplopend tot 40%.
  2. De eerste Lente-achtige dagen dienen zich alweer aan en .. het mooiste moment om het voorjaar écht te openen is natuurlijk dat eerste glas koele rosé in het prille voorjaarszonnetje. Zoals altijd bewaar ik wat rosé voor het geval in het nieuwe jaar de Lente eerder aanbreekt dan dat de nieuwe jaargang bij me wordt geleverd (die komt over een paar weken). Het is niet veel meer, maar graag bied ik alle fantastische Provence rosé’s –jaargang 2015- van “mijn” bekende wijnhuis Château du Rouët aan met de volgende OP = OP aktie: Zoals altijd geldt 12 halen = 11 betalen en daarbij bovendien 5% extra korting bij afname van 12 flessen, 10% bij afname van 18 flessen én 15% bij afname van 24 flessen! Als je weer 5% van die korting inlevert krijg je een MAGNUM van die rosé cadeau!

Hopelijk tot snel weer en misschien wel bij DE BANQ!
Paul

Dit bericht is geplaatst in Algemeen, Rosé. Bookmark de permalink.