Ik ben weer thuis .. En open!

glas wijn in zomerOók een lekkere vakantie gehad? Ik wel! En ik heb direct weer wat leuke wijnaanbiedingen .. allemaal wijnen waarmee je nog even lekker “in de flow” van de zomervakantie kunt blijven. Én van kunt genieten in de (hopelijk) mooie nazomer!

Vlak voor m’n vakantie had ik een 12 halen = 11 betalen aanbieding voor een aantal zomerse toppers uit mijn assortiment. Ik kon wel merken dat heel veel mensen hier serieus aan toe waren want het liep storm! Speciaal om dat lekkere vakantie- én zomergevoel nog even vast te houden heb ik besloten de aanbieding te verlengen t/m 24 augustus a.s.! Om welke wijnen ging het ook alweer .. Klik hier! PS: de zonnelotion bij de genoemde aanbieding is helaas op .. maar die heb je nu waarschijnlijk toch niet meer nodig!

Wij zijn dit jaar o.a. in de Provence op vakantie geweest. Uiteraard kon ik het niet laten om daar naast “mijn” rosé-huis Château du Rouët, ook wat andere nieuwe wijnboeren te bezoeken. En ik heb 2 hele leuke ontdekkingen gedaan ..!

1840 (splash) Château Du Rouet 2013 HD-012Ontdekking 1: Een nieuwe rosé van Château du Rouët, de cuvée 1840! Geheel in de trend van wat je momenteel overal in de Provence ziet, heeft Rouët een nieuwe cuvée gemaakt die komt in een moderne versie van de traditionele Provence-fles. Als je de fles al ziet krijg je niet alleen zin in zo’n heerlijk koel glas rosé, maar dan wil je er direct een zomerse lunch aan de Côte d’Azur bij! En ook de wijze waarop de “1840” smaakt én gemaakt is, is traditioneel. De druiven: Grenache, Cinsault en Tibourenc, ‘s nachts (als het wat koeler is) geplukt en direct op lage temperatuur gefermenteerd. Lichte zalmroze kleur, tntense geur van mooi zomerfruit, mooi strak fruitig en elegant van smaak met een fraaie lengte!

De “1840” kost € 9,45 per fles en ook voor deze wijn geldt: 12 halen = 11 betalen! En voor € 19,95 heb je een magnum (=dubbele fles) die ook alleen al vanwege z’n vorm onweerstaanbaar is ..

Barbeiranne 3Ontdekking 2: Château Barbeiranne! Na een tip van een goede klant ben ik tijdens m’n vakantie bij dit wijnhuis vlakbij Toulon op bezoek gegaan. En ik was blij verrast! Hele aardige mensen en kleinschalig, zoals ik dat leuk vind. Maar ik was vooral zodanig gecharmeerd van hun witte en rode wijn, dat ik een paar later ben teruggegaan om een importbestelling te plaatsen! Dus kun jij er nu ook van genieten! Bij een bestelling van 6 flessen (of meer) krijg je er een fles 1840 rosé bij cadeau!

Château Barbeiranne Tradition blanc 2013: Gemaakt van Ugni blanc en de wat minder bekende druivensoort Rolle (die je overigens veel ziet in de Provence). Lekkere frisse fruitige smaak (beetje citrus, ananas en amandel) en tegelijk lekker vol en zacht in de mond. Zomerse geniet-wijn, maar kan eigenlijk het hele jaar door. Helaas was er nog maar beperkte voorraad, dus ik heb er niet veel van. De prijs is € 9,95 per fles.

Château Barbeiranne Tradition rouge 2009: Gemaakt van Syrah, Grenache en Cabernet Sauvignon. Wat zwaarder, voller en lekker kruidig (met wat aroma’s van noten, koffie en chocolade). Misschien wat meer voor ná de zomer .. Kost € 10,95 per fles.

veel wijnflessenNieuwe restanten-overzicht! Is je vakantie misschien iets duurder geweest dan gepland .. Kijk dan even hier naar m’n restanten met kortingen oplopend tot 30%.

Kom de komende dagen gerust langs om wat wijnen te proeven .. Het is nog steeds (een beetje) vakantie en (af en toe) best mooi weer. Dus als je zin en tijd hebt, kun je altijd even langskomen om een wijntje te proeven of te drinken en gezellig bij te praten. Laat graag wel vooraf even weten (op paul@zekvinos.nl of 06-54702721) wanneer je wilt komen.

Dat was het weer! Tot snel!
Paul

Dit bericht is geplaatst in Algemeen, Franse Wijnen, Italiaanse Wijnen, Rode Wijnen, Rosé, Witte Wijnen. Bookmark de permalink.