De Zomertijd is ingegaan!

zomertijdNiet vergeten? Afgelopen nacht is de Zomertijd weer ingegaan.

Behalve dat alle klokken een uur vooruit moeten en je de komende tijd ’s morgens het gevoel hebt dat je een uur vroeger moet opstaan, order betekent dit óók iets anders, adiposity leuks en moois .. namelijk:

De Zomer-tijd is begonnen!

Zin in een lekker voorproefje? Koop dan alvast dit aantrekkelijk geprijsde (dus met 10% korting) Zomertijd-wijnpakket met 3 zomerse witte en 3 rode wijnen voor slechts € 57,95!

Domaine De Castelnau Chardonnay Les Ronces 2014 – € 6,95: Lekkere witte borrelwijn (NIEUW!) uit de Languedoc

Cave des Grands Crus Blancs Pouilly-Vinzelles 2014 – € 10,95: Klassieke witte Bourgogne-Chardonnay

Sisquella Clos Pons 2012 – € 14,95: Volle witte Albariño uit Spaans Catalunya

Altesino Rosso di MontalcinoExterra Negroamaro Salento 2013 – € 6,95: Volle kruidige rode wijn uit Puglia (‘hak’van Italië)

Castell del Remei Gotim Bru 2011 – € 9,95: Spaanse rode krachtpatser uit Catalunya

Azienda Agricola Altesino Rosso di Montalcino 2013 – € 14,95: Toscaanse zomer vol in je rode wijnglas!

“Hé, geen rosé!?” hoor ik de meeste van mijn klanten direct zeggen ..

Natuurlijk is er rosé!

Esterelle (splash) Château Du Rouet 2013 HD-095A.s. dinsdag komt er (vroeger dan ooit) een nieuwe lading jaargang 2014 van die fantastische ‘puriteinse’ frisse, zomerfruitige, licht zalmroze rosé’s die ik al jaren importeer van Château du Rouët uit de Côtes de Provence: de bakermat van de beste en lekkerste en enige echte rosé’s ter wereld!

2014 is weer een heerlijk jaar, vergelijkbaar met 2013, misschien iets zachter en ronder zelfs. Kijk hier voor meer informatie, proefnotities en de prijzen*) van deze heerlijke Zomertijd-wijnen.

Ik heb, anticiperend op wéér zo’n fantastische zomer als vorig jaar, ruim ingekocht en ik kan iedereen adviseren om dat nu óók te doen. En om dit extra aantrekkelijk te maken heb ik, bovenop de standaard aanbieding van 12 halen = 11 betalen, de volgende Inteken-Aanbieding!

Bij aankoop van 18 flessen (3 doosjes; 16-en-een-1/2 betalen) Château du Rouët rosé de eerste witte (Chardonnay) en eerste rode (Negroamaro) wijn van het Zomertijd-wijnpakket cadeau!

Bij aankoop van 24 flessen (4 doosjes; 22 betalen) Château du Rouët rosé de eerste én tweede witte (Chardonnay en Pouilly-Vinzelles) en eerste én tweede rode (Negroamaro en Gotim Bru) wijnen van het Zomertijd-wijnpakket cadeau!

Én .. Bij aankoop van 36 flessen (6 doosjes; 33 betalen) Château du Rouët rosé álle 6 flessen van het Zomertijd-wijnpakket t.w.v. € 64,70 cadeau!

Tot slot .. Noteer alvast in je agenda: Zondag 19 april van 14.00-18.00 uur Open Fles Middag

Fleurie VV ChampagneIk ben net weer terug van een leuke wijnreis in Italië en Frankrijk en wil je graag de mooie wijnen laten proeven die ik heb meegenomen .. Vandaar dat ik je alvast graag attendeer op de Open Fles Middag die ik zondag 19 april wederom organiseer. Vanaf 14.00 tot 18.00 uur ben je uiteraard van harte welkom om vrijblijvend even langs te komen bij het inmiddels populaire en voor velen bekend gezellig middagje wijn proeven bij mij thuis (Winkeldijk 43 in Abcoude). Lekker ontspannen en onder het genot van wat charcuterie en kaas (nieuwe) wijnen proberen en je gezellig oriënteren op een mooie wijnkeuze voor de komende Lente!

IMG-20150320-00289Naast de wijnen uit het Zomertijd-pakket en uiteraard alle drie de onweerstaanbare Provence rosé’s van Château du Rouët kun je ook de nieuwe jaargang proeven van de knisperfrisse voorjaarswijnen uit de Elzas (Pinot Blanc en Pinot Gris Grand Cru, maar ook nieuw: een verrassend lekkere rode Pinot Noir) van Ruhlmann-Dirringer, jaargang 2014 (die weer top is!) van de heerlijke boerse biologische Lente Fleurie’s van Domaine de la Grand’Cour én .. de nieuwe jaargang 2010 van de onweerstaanbare Brunello di Montalcino van Altesino die nu al de grootste jaargang van het Millenium wordt genoemd! Een unieke smaaksensatie die alleen al een bezoekje aan de Open Fles Middag waard is!

Nou, genoeg te proeven en te beleven de komende tijd.
Vandaag is in ieder geval de Zomer-tijd alvast goed begonnen!
Geniet ervan!

Paul

Dit bericht is geplaatst in Algemeen, Franse Wijnen, Italiaanse Wijnen, Rode Wijnen, Rosé, Witte Wijnen. Bookmark de permalink.