De Lente is begonnen dus .. Rosé!

Hoewel de jubelende weersvoorspellingen van dit weekend (nog) niet helemaal zijn uitgekomen zal het je niet ontgaan zijn .. De Lente is begonnen!

En daar waar het weer nog wel een onvoorspelbaar is, is er altijd één zekere factor waar je áltijd op kunt rekenen: Dat heerlijke eerste koele glas rosé .. buiten in het eerste voorjaarszonnetje. Ik heb zelf deze week een eerste flesje open gemaakt .. heerlijk .. het eerste glas blijft áltijd een magisch moment!

Rouet 2013 gearriveerdMisschien heb je m’n bericht op Facebook deze week al gezien (kijk anders even hier), maar deze week is de nieuwe jaargang (2015) rosé’s van Château du Rouët weer binnengekomen uit de Côtes de Provence: dé bakermat van de beste en lekkerste rosé’s ter wereld! Veel liefhebbers kennen deze heerlijke wijn inmiddels al: mooie lichte zalmroze kleur, rijke geur van rood zomerfruit en een fruitige, elegante verleidelijke smaak! Wat een aantal mensen misschien nog wel weet is dat m’n wijnimport een paar jaargeleden is begonnen met deze wijn. En dat ZekVinos het “uit de hand gelopen hobby” niveau inmiddels wel is ontstegen kan niet mooier geïllustreerd worden dan met de hoeveelheden rosé die ik vandaag de dag importeer .. Wat een paar jaar geleden begon met een paar doosjes rosé voor familie en vrienden is dit jaar uitgegroeid tot 30 pallets (zo’n 18.000 flessen!!) .. Gelukkig beschik ik inmiddels over een ruime opslag bij de boerderij van Gijs en Elly de Nooij in Ouderkerk, dus staat alles netjes klaar om de komende Lente en hopelijk wederom prachtige zomer door alle liefhebbers van een toprosé gedronken te worden!

Loetje OuderkerkÉn dit jaar hoef je niet per sé thuis te blijven voor zo’n lekker glas, want je kunt deze prachtige rosé van Château du Rouët nu ook drinken bij alle Loetje-restaurants waar hij als huisrosé geschonken zal worden.

Nu weer even terug naar de rosé zelf .. 2015 wordt over het algemeen voor heel Frankrijk (en Italië) gezien als een topjaar, dus hou dit in de gaten. Ook de rosé is weer heel geslaagd en gezien de altijd constante kwaliteit van Rouët net als voorgaande jaren weer top! Meer informatie kun je uiteraard op m’n website vinden, maar hier nog even een korte samenvatting:

Ik importeer 2 verschillende cuvée’s:

Esterelle (splash) Château Du Rouet 2013 HD-095De “Estérelle” (€ 7,95), vernoemd naar het Bois de Estérelle ten Noorden van Saint-Tropez: dit is meer een klassieke Provence-signatuur rosé, lekker licht en strak en makkelijk (door) te drinken.

De “Belle Poule” (€ 11,45), vernoemd naar het schip waarmee de as van de overleden keizer Napoleon werd teruggebracht van Sainte-Hélène naar Cannes: deze rosé heeft wat meer finesse en diepgang en mooi te combineren met een (Provençaalse) maaltijd.

  • Voor beide rosé’s geldt altijd 12 halen = 11 betalen.
  • Ter introductie krijg je nu bij een bestelling van minimaal 12 flessen naar keuze een fles zomerse witte wijn (de Carignan blanc 2013 van Sainte Lucie d’Aussou t.w.v. € 14,95) of rode wijn (de Rosso di Montalcino 2013 van Altesino t.w.v. € 14,95) cadeau!
  • Ik heb ze allebei ook in een feestelijke Magnum (= dubbele fles) en die kosten respectievelijk € 16,95 voor de Estérelle en € 22,95 voor de Belle Poule. Ter introductie krijg je ook een magnum cadeau bij een bestelling van minimaal 24 flessen.
  • Tot slot: bij een bestelling van minimaal 36 flessen doe ik er ook nog een handige IceBag van Château du Rouët bij cadeau. Altijd leuk om de rosé in koel te houden!
  • Eerst even proeven? Dat kan altijd! Bel of mail me even voor een afspraak en kom gezellig even langs!

NB: ik heb nog een klein beetje rosé van jaargang 2014 over en daarvoor geldt een aantrekkelijke aanbieding met extra korting oplopend tot 20%. Interesse: kijk even hier!

L1040007Tot slot .. Noteer alvast in je agenda: Zondag 17 april van 14.00-18.00 uur Open Fles Middag .. waar je uiteraard de rosé’s en nog veel meer andere mooie Lente-wijnen kunt proeven! Bovendien is er een (kleine) kans dat Jean Paul Serres van Sainte Lucie d’Aussou uit de Franse Corbières (o.a. van de witte cadeaufles bij 12 flessen rosé) óók aanwezig zal zijn .. Meer informatie volgt snel!

Ik wens iedereen een prachtige Lente en hopelijk tot snel!
Paul

Dit bericht is geplaatst in Algemeen, Franse Wijnen, Italiaanse Wijnen, Rode Wijnen, Rosé, Witte Wijnen. Bookmark de permalink.