De Grote Hamersma 2015: The Best Of .. Alle 36 Goed!

Uitnodiging proeverij 28 september 1

Klik hier hier voor de volledige uitnodiging voor de proeverij!

En klik hier voor de proeflijst van de proeverij.

Ik denk dat we allemaal dat spannende gevoel wel kennen, van vroeger op school .. als je je rapport verwachtte. En dan de blijdschap en trots als je cijfers heel hoog waren, misschien wel hoger dan verwacht! Dát gevoel heb ik momenteel ook ..

Alberto Marsetti Valtellina Superiore Le Prudenze 2004Zoals misschien bekend proeft de bekende wijnschrijver Harold Hamersma ieder jaar –ik geloof- zo’n 8.000(!) wijnen en beoordeelt deze met een ouderwets rapportcijfer. De wijnen met de hoogste cijfers komen in zijn jaarlijkse wijnbijbel: De Grote Hamersma. En de allerbeste wijnen komen in zijn Top 100! Ik heb afgelopen jaar een aantal van mijn wijnen naar Harold gestuurd en ik heb al eerder bericht over de ‘sneak preview’ van o.a. Alberto Marsetti Valtellina Superiore “Le Prudenze” 2009 (score 9-; € 19,95) en Maison Laporte Sancerre “Le Rochoy” 2012 (score 8,5; € 15,95). Ik weet inmiddels mijn cijfers voor de aankomende 2015-editie .. máár, ik mag daar nog niets over zeggen! Wat ik wel kwijt kan is dat ik er heel blij van ben geworden en dat anderen hebben opgemerkt dat ik “meer dan tevreden kan zijn”.

Op 24 september a.s. zal De Grote Hamersma 2015 worden gepresenteerd en lees vooral ook de LUX-bijlage van het NRC Handelsblad op zaterdag 20 september, waarin één van mijn wijnen, die zelfs in de Top 25 terecht is gekomen, op de door Harold toepasselijke wijze zal worden bejubeld! Dus, hierover later zeker meer!

Kom zondag 28 september de beste wijnen uit De Grote Hamersma 2015 proeven!

Le GarageSamen met drie bevriende importeurs, BeVino, De Smaakimporteur en De Wijntherapeut, organiseren we namelijk een unieke proeverij in het illustere Restaurant Le Garage, Amsterdam (Ruysdaelstraat 54-56; Amsterdam). Dat doen we op zondagmiddag 28 september. Aansluitend kunt je gezellig blijven dineren en worden de beste wijnen van de proeverij dóórgeschonken. De wijnen die je kunt proeven zijn onze iedere 9 beste scorende wijnen en behoren derhalve stuk voor stuk tot het hoogst haalbare in De Grote Hamersma 2015. Je bent welkom vanaf 13.00 uur. Rond 17.00 uur wordt het restaurant herbouwd in z’n originele staat voor het diner. Aanmelden voor zowel proeverij als diner kan bij marieke@desmaakimporteur.nlDe entree voor de proeverij bedraagt € 7,50. “Om klaploperij tegen te gaan en om gul te kunnen schenken!” Het menu, de wijnen en de (schappelijke) prijs voor het diner maken we binnenkort bekend. Meld je snel aan, want het aantal plaatsen is beperkt en het loopt al (redelijk) storm!

Een gratis exemplaar van De Grote Hamersma 2015 (€ 24,95) cadeau!?

De Grote Hamersma 2015Zoals eerder gezegd: later meer over mijn  wijnen die in De Grote Hamersma 2015 zo goed scoren, maar ik kan je verzekeren dat ik het een leuke bevestiging vind dat ik met m’n wijnimport op de goede weg ben! Ik ga daarom 25 boeken t.w.v. € 24,95 cadeau doen bij een bestelling van minimaal 12 van mijn wijnen uit De Grote Hamersma 2015. Je kan dit pakket van 12 wijnen zelf samenstellen, op of n.a.v. de proeverij op 28 september. Ik geef bovendien nog eens 10% “winnaarskorting” op mijn wijnen uit de Top 100 van Hamersma (toevallig heb ik van al die wijnen ook nog magnums, daarvoor geldt die winnaarskorting uiteraard ook). Je kan ook, en dat kan nu al, kiezen voor het Grote Hamersma 2015 pakket dat ik zelf samengesteld heb met de 12 meest representatieve en best scorende wijnen. Dit pakket kost € 195,- en nogmaals, je krijgt De Grote Hamersma 2015 t.w.v. € 24,95 erbij cadeau.

Tot slot: Zin in écht lekkere Bourgogne?

narvauxBourgogne .. Het wijngebied dat vanwege haar klassieke uitstraling en fantastische wijnen altijd prettig tot de verbeelding spreekt van iedere wijnliefhebber! Goed nieuws! Ik heb onlangs 2 mooie wijndomeinen uit Meursault in Bourgogne aan mijn assortiment toegevoegd. Ze maken beide klassieke witte en rode Bourgognes en werken bovendien biologisch en kleinschalig, zoals ik het zelf het leukst vind. Graag stel ik ze aan je voor (en door op de namen te klikken ga je naar m’n website voor meer info): Domaine Matrot (wit) / Domaine Matrot (rood) en Domaine Boyer-Martenot. Heb je zin in écht lekkere Bourgogne? Probeer dan eens hun wijnen! Bij iedere bestelling van 6 of meer flessen doe ik er een lekkere fles (andere) Bourgogne bij cadeau!

Nou, veel te vertellen weer! Komt door dat euforische gevoel van die hoge rapportcijfers ..

Tot snel en in ieder geval tot zondag 28 september!
Paul

Dit bericht is geplaatst in Algemeen, Franse Wijnen, Italiaanse Wijnen, Rode Wijnen, Rosé, Witte Wijnen. Bookmark de permalink.