Château du Rouët “Belle Poule” rosé 2012 in finale “Rosé van het jaar 2013” verkiezing!

Belle PouleMet enige trots kan ik melden dat één van “mijn” zelf-geïmporteerde Provence rosé’s van Château du Rouët is genomineerd voor de finale van de prestigieuze “Rosé van het Jaar 2013” verkiezing van het 25e Proefschrift Wijnconcours van The Wine & Food Association. De finale vindt plaats op maandag 3 juni a.s. tijdens het Wine & Food Festival en Primeurs 2013 in het NH Barbizon Palace in Amsterdam.

Het gaat om de Château du Rouët “Belle Poule” rosé 2012
(te bestellen voor slechts € 9,95 per fles)

Al jaren importeer ik de rosé’s van Château du Rouët, een kleine puriteinse wijnboer uit Le Muy, iets ten Noorden van Saint Maxime in de Côtes de Provence: de bakermat van de beste en lekkerste rosé’s ter wereld! De “Belle Poule” cuvée is gemaakt van 60% Grenache en 40% Syrah en heeft een voor de Provence kenmerkende lichte zalmroze kleur, een mooie ronde smaak met prachtig zomerfruit en heerlijke lengte! De jaargang 2012 vind ik zelf weer fantastisch en deze is inmiddels al op 6 verschillende concoursen met gouden medailles bekroond. Klik hier voor meer informatie over de Belle Poule 2012.

Rouet-7Met de nominatie alleen ben ik er nog niet want de uiteindelijke finale moet uitmaken of deze rosé ook echt “Rosé van het Jaar 2013” kan worden genoemd.  Ik en vele van mijn klanten wisten natuurlijk allang dat deze heerlijke Provence rosé tot de top van het rosé-aanbod in Nederland behoort .. en natuurlijk ga ik m’n uiterste best doen om ervoor te zorgen dat dit met deze fantastische hoofdprijs wordt bekroond op 3 juni!

Ik zal dan ook op het Wine & Food Festival op een finale-tafel mijn genomineerde rosé presenteren.

Tevens heb ik een aparte tafel in de Primeurs 2013 ruimte waar ik de nieuwe jaargangen van de wijnen van Mamete Prevostini uit het Italiaanse Valtellina zal presenteren.

Genoeg reden dus om even langs te komen! Zou ik in ieder geval heel erg leuk vinden! Toegang is overigens gratis, mits je je vooraf registreert. Als je wilt komen, kun je je hier registreren: http://www.thewinesite.nl/evenementen/evenement-registratie-overzicht

Meer informatie over het event (incl. praktische info over bereikbaarheid, OV, parkeren, etc.) vindt je op www.thewinesite.nl of op www.facebook.com/TheWineAndFoodAssociation

Als je verder nog vragen hebt, neem dan even contact met me op!

Paul

Dit bericht is geplaatst in Algemeen, Rosé. Bookmark de permalink.