Bijzondere Wijnproeverij op 22 mei!

Prevostini ontmoet Ruhlmann-Dirringer
Italië ontmoet Frankrijk
Valtellina ontmoet Elzas
Rood ontmoet Wit
Zwaar ontmoet Licht
Oud ontmoet Nieuw
Wijnmakers ontmoeten Wijndrinkers
Beulings ontmoet ZekVinos

Zondag 22 mei – Restaurant Beulings Amsterdam
14.00 – 18.00 uur wijnproeverij mét 2 fantastische wijnmakers
Aansluitend diner met hun mooiste wijnen!

Hoofdfoto wijnproeverij Beulings 22 mei 2016

Op zondag 22 mei ga ik iets bijzonders doen met en bij Restaurant Beulings in Amsterdam (http://www.beulings.nl/), het fantastische restaurant van Bas Bont en Lisja Hu. Ik heb voor die dag 2 van mijn populaire wijnmakers uitgenodigd om daar hun wijnen te laten proeven. Aansluitend kun je aanschuiven voor een 6-gangen Chef Bas’ Tasting Menu waarbij je een selectie van de mooiste wijnen én wat zeldzame oudere jaargangen kunt (door)drinken. Ik denk dat je als echte wijnliefhebber dit niet mag missen!

… Een Bijzondere Wijnproeverij mét 2 fantastische wijnmakers

Wat is er nu niet leuker dan wijnen proeven met de wijnmakers zelf .. én bijzonder! Daarom zijn Marco Persenico van Mamete Prevostini uit het Noord-Italiaanse Valtellina en Annie en Rémy Dirringer van Ruhlmann-Dirringer uit de Franse Elzas erbij op zondag 22 mei om al hun wijnen te laten proeven. Nog even kort wat meer over deze fantastische wijnmakers ..

  • Ruhlmann-Dirringer: Ik kom –denk ik- al meer dan 15 jaar bij dit kleine familiebedrijf in de Elzas dat wordt gerund door het aardige en sympathieke echtpaar Annie en Rémy Dirringer. Zij werken strikt biologisch en streven ieder jaar naar nog meer perfectie in hun wijnen. Uiteraard maken ze overwegend witte wijnen, waarbij hun Pinot Blanc Réservé al jaren één van de meest verkochte wijnen uit mijn assortiment is. Op 22 mei schenken zij al hun wijnen, uiteraard de Pinot Blanc, maar ook de Pinot Gris (incl. hun Grand Cru), Gewürztraminer (incl. hun zoetere Vendanges Tardives), de Cremant d’Alsace, etc.
  • Mamete Prevostini:  De bijzondere wijnen van dit wijnhuis behoeven nauwelijks nog enige toelichting. Nebbiolo uit de Alpen wint de laatste jaren aan toenemende populariteit wereldwijd en ik ben nog altijd blij en trots dat ik 6 jaar geleden als eerste in Nederland ben begonnen om Mamete’s wijnen in Nederland te introduceren. Overwegend rode wijnen met typische proefbare kenmerken die deze wijnen zo bijzonder maken: licht robijn rood van kleur, (geconfijt) donker fruit, fris, zacht en rond van smaak. Veel liefhebbers kennen de Botonero Rosso di Valtellina, de San Lorenzo Sassella Valtellina Superiore en uiteraard de Albareda Sforzato, de “als een Amarone” gemaakte wijn van ingedroogde druiven. Alle wijnen van Prevostini kun je proeven de 22e EN ..

Unieke Parallelproeverij van oudere jaargangen Albareda Sforzato!
Proef naast en na elkaar de oudere jaargangen 2000 t/m 2007 en ervaar hoe mooi deze wijn oudert

.. Een Bijzonder Diner mét de mooiste wijnen

Restaurant Beulings was mijn eerste restaurant-klant. Bas en Lisja heb ik destijds ontmoet op een proeverij waar ze maar steeds bleven terugkomen voor de San Lorenzo van Prevostini. Die wijn schept een band en daarom is het zo leuk dat nu ook Prevostini aanwezig zal zijn in hun restaurant! Na afloop van de proeverij kun je blijven dineren en genieten van hun kookkunsten, waarvan menig kenner van mening is dat ze snel op weg zijn naar hun eerste ster! Het zal een bijzondere avond worden waarbij Bas een speciaal 6-gangen Chefs Tasting Menu zal koken en een selectie van de mooiste wijnen van de proeverij –inclusief wat oudere Sforzato’s- zal worden geschonken. Uiteraard alles op elkaar afgestemd, want bijzondere wijnen kunnen niet zonder bijzonder eten .. en omgekeerd!

.. Dus

  • Zondag 22 mei vanaf 14.00 uur
  • Restaurant Beulings, Beulingsstraat 7 in Amsterdam
  • Entree proeverij € 5,00
  • Kosten voor het diner inclusief alle wijnen € 75,- p.p. (let op: er is slechts plaats voor 24 personen)
  • Aanmelden kan nu al op paul@zekvinos.nl of kijk voor up-to-date info op m’n Facebook-event

Tot zondag de 22e!
Paul

Dit bericht is geplaatst in Algemeen, Franse Wijnen, Italiaanse Wijnen, Rode Wijnen, Witte Wijnen. Bookmark de permalink.