Wijnproeverij op maat

Een wijnproeverij is altijd een gezellig en geslaagd event, zeker met vrienden of familie thuis of met collega’s of relaties op kantoor.

Op verzoek organiseer ik ook wijnproeverijen op maat. Er zijn tal van mogelijkheden om dit geheel naar eigen wens vorm te geven.

Locatie: Soms organiseer ik de proeverij bij mij thuis, maar het kan uiteraard ook bij je thuis of op de zaak. Desgewenst kan ik een wijnproeverij ook “op locatie” organiseren.

Wijn/spijs: Meestal is het wel lekker om wat kleine hapjes te hebben tijdens de proeverij, geen maaltijd maar genoeg voor tijdens het proeven. Ik bied daarvoor 2 mogelijkheden: 1) Simpel: met alleen met wat Frans stokbrood; of 2) Uitgebreid: met wat lekker desem landbrood van Bakker Menno of Bakkerij Out, wat harde worst van Brand & Levie, wat boerenpâté en wat geaffineerde Franse kaasjes van de boerderij de Lindenhoff.

Op speciaal verzoek kan ik de wijnproeverij ook combineren met een mooi, op locatie bereid, diner zodat je een complete wijn/spijs avond op maat krijgt. Is erg leuk!

Standaard opzet: Op basis van ervaringen met eerdere proeverijen adviseer ik altijd zo’n 12-15 wijnen te proeven. Meestal beginnen we met een glas Prosecco of Champagne. Daarna proeven we in paren van 2 wijnen zo’n 4-6 witte wijnen en 6-8 rode wijnen. Naar wens kunnen er ook rosé’s en/of dessert wijnen worden geproefd. Ik ga standaard uit van een gemiddelde prijs per te proeven wijn van € 12,50, maar elke andere prijs kan natuurlijk ook.

Uiteraard zal ik de wijnen zelf inschenken en vertel ik per proefronde over de wijnen en over het proeven ervan. Ook zijn er proeflijstjes beschikbaar om aantekeningen te maken.

Het is bovendien altijd leuk om een kleine prijsvraag te houden met wat multiple-choice vragen voor één (of meer) blind te proeven wijn. Degene die de meeste vragen goed heeft kan dan bijv. een magnum fles van die wijn winnen.

Tot slot: ik vind het altijd belangrijk dat wijn uit goede glazen wordt geproefd/gedronken. Ik kan voor de proeverij zelf glazen meenemen, ik heb zowel voor wit als rood mooie grote Schott-Zwiesel kristalglazen beschikbaar.

Interesse? Mail (paul@zekvinos.nl) of bel (06-54702721) me gerust voor wat meer vrijblijvende informatie en bijbehorende kosten. Klik hier voor een standaard voorstel en een indicatie van de kosten.

Een reactie op Wijnproeverij op maat

  1. Margreet Booij schreef:

    Bedankt Paul voor de lekkere leerzame wijnproeverij bij ons thuis, voorafgaand aan ons Sinterklaas avondje, ook de door jou meegebrachte hapjes vielen zeer in de smaak, we hebben een hele leuke avond gehad mede door jouw enthousiasme, BEDANKT.
    Groetjes Familie Smeenk-Booij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *