Château Barbeiranne

Barbeiranne 3Na een tip van een goede klant/kennis heb ik een leuk wijnhuis gevonden in de Provence (vlakbij Toulon), waar met name lekkere witte en rode wijnen gemaakt worden: Château Barbeiranne (http://www.chateau-barbeiranne.com/). Kleinschalig en hele vriendelijke mensen, precies zoals ik het het leukst vind.

In 2006 hebben Henry Hebel en Marie-Noëlle Febvre het domein nieuw leven ingeblazen, samen met wijnmaker Alexandre Perrier. De wijngaarden liggen op de heuvel van het Massif de Maures, waar de combinatie van klei, kalk en graniet de ideale voedingsbodem zijn voor kun smaakvolle wijnen.

Chateau Barbeiranne

Barbeiranne blancChâteau Barbeiranne Tradition blanc 2015 voor € 9,95: Lekkere volle frisse witte wijn. Gemaakt van 50% Rolle en 50% Ugni Blanc. In de neus wat typische tonen van ananas, limoen en amandel. Rijpe smaak met zelfs een klein beetje zoethout .. Wijn die ‘zo’ al heel lekker is, maar ook een perfecte begeleider is van Mediterrane vis- en witvlees gerechten of salades met een zacht kaasje.

Château Barbeiranne Tradition rouge 2013 voor € 11,95: Karaktervolle kruidige en krachtige rode wijn. Gemaakt van Grenache, Syrah en Cabernet Sauvignon. Donker van kleur, in de neus wat rijp rood fruit, vanille, cacao en koffie. Zachte dronk met mooie afgeronde tanninen en wat typische kruidigheid. Natuurlijk bij een mooi stuk vlees maar is ook heerlijk bij harde kazen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *