Château du Rouët

Rouet-1Veel liefhebbers kennen ze inmiddels al, de fantastische rosé’s die ik al jaren importeer van Château du Rouët, een kleine wijnboer iets ten Noorden van Saint Maxime in de Côtes de Provence: de bakermat van de beste en lekkerste rosé’s ter wereld.

Ik verkoop 3 rosé’s van Château du Rouët:

Le Rouët Coeur du Rouët Côtes de Provence rosé 2019 voor € 8,95 – de instapper ..
Château du Rouët “Estérelle” Côtes de Provence rosé 2019 voor € 10,95 – de klassieker!
Château du Rouët “Belle Poule” Côtes de Provence rosé 2019 voor € 13,95 – de finesse ..

En dan toch nog een 4e .. Le Rouët Côtes de Provence Brut Rosé voor € 14,95 – de zomerse bubbel ..

Bestellen?
Bezorgen?
Stuur gewoon een email naar paul@zekvinos.nl  
Kijk ook bij bezorgen voor meer info over hoe je deze fantastische rosé zo snel mogelijk in huis kunt hebben!

Château du Rouët (www.chateau-du-rouet.com) is een puriteinse wijnmaker, die de druivenschillen nog kort in het sap laat zitten en laat vergisten op een lage temperatuur. Dit is een wat ingewikkelder proces, maar levert doorgaans een intensere smaak op die in combinatie met de frisheid van de wijn een prachtige en voor de Provence zo kenmerkende rosé oplevert: licht van kleur, rijke geur van rood zomerfruit en een fruitige, elegante en een beetje minerale smaak. Prima om “zo” te drinken,
maar ook een rosé die makkelijk bij een licht zomers gerechtje past.

Château du Rouët is een kwaliteitshuis en haar rosé’s zijn misschien iets duurder dan de gemiddelde rosé bij de slijter of de supermarkt. Je krijgt er dan ook wel 3 toppers voor terug als je de prijs/kwaliteitverhouding weet te waarderen.

Esterelle (splash) Château Du Rouet 2013 HD-095Château du Rouët “EstérelleCôtes de Provence rosé 2019 voor € 10,95*
De ‘signature’ rosé van Château du Rouët, vernoemd naar het Bois de Estérelle ten Noorden van Saint-Tropez. Gemaakt van 4 verschillende druivensoorten (met name Carignan en Grenache), wat de rosé een mooie gebalanceerde geur- en smaakervaring geeft. Hele lekkere strakke rosé, prachtig zomerfruit en makkelijk te drinken.

Óók in fraaie Magnum (=dubbele fles) voor € 21,95 (2019) of in indrukwekkende Jeroboam (= dubbele magnum) voor € 79,95 (2019)

Belle Poule deelopnameChâteau du Rouët “Belle PouleCôtes de Provence rosé 2019 voor € 13,95*
Bevat in tegenstelling tot de Estérelle ook Syrah (40%), waardoor de rosé wat meer body en kruidigheid heeft, de kleur is wat meer zalmroze, de smaak wat ronder en de afdronk heeft een heerlijke lengte. Een fantastische rosé die je prima kan doordrinken bij iedere zomerse gerecht!

In 2013 was deze heerlijke rosé overigens genomineerd voor “Rosé van het Jaar”

Óók in fraaie Magnum (=dubbele fles) voor € 29,95 (2019) 

PS: van de “Belle Poule” heb ik ook de verleidelijke witte (gemaakt van 100% Rolle; jaargang 2019) en rode (gemaakt van 55% Syrah, 40% Grenache en 5% Cabernet Sauvignon; jaargang 2014 en 2015) versie. Deze kosten ook € 13,95 per fles.

*) 12 halen = 11 betalen!

Een reactie op Château du Rouët

 1. Natalie Kulinski schreef:

  Hello,
  I would liek to know if I can order 3 bottels of red Belle Poule + 3 white Belle Poule. If so, can you please give me the total price and the cost of delivery to Bloemendaal, The Netherlands.
  If you only have pink Belle Poule, can you please give me cost per bottle and cost of a magnum.
  Thank you
  Natalie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *