Tenuta di Salviano

Ik ben sinds kort begonnen met de import van de heerlijke wijnen van Tenuta di Salviano (www.salviano.it), schitterend gelegen aan het Lago di Corbara bij Orvieto in Umbrië. Ik ken dit huis via Guido Orzalesi, die een paar jaar geleden de overstap naar dit huis maakte van mijn Toscaanse topper Altesino. Salviano is eigendom van de familie Incisa della Rochetta, die mensen achter de wereldberoemde Sassicaia wijnen. Dat zit wel goed dus!

Ik importeer 2 witte en 2 rode wijnen:

Salviano Orvieto Classico Superiore 2018 voor € 8,95: Een heerlijke frisse knisperende witte wijn met een beetje citrus- en peer tonen, gemaakt van Trebbiano.

Salviano di Salviano Umbria bianco 2018 voor € 14,95: Een wat vollere witte wijn gemaakt van (met name) Viognier, Chardonnay, Sauvignon blanc en Semillon. Lekker vol en aromatisch met tonen van abrikoos en amandel.

Salviano Turlò Lago di Corbara 2016 voor € 9,95: Lekkere stevige maar niet hele zware rode Italiaanse allemansvriend gemaakt van Merlot, Cabernet Sauvignon en Sangiovese. Mooi donder bosfruit met wat kruidigheid.

Salviano Solideo Lago di Corbara 2014 voor € 14,95: Ook gemaakt van Merlot, Cabernet Sauvignon en Sangiovese, maar dan met wat langere rijping op nieuwe eikenhouten vaten. Daardoor wat zachter van smaak dan de Turlò en ook met een tikje vanille en mokka.