Bubbels

Pizzolato Spumante Brut Prosecco voor € 9,95: Mooie en vooral ook heel erg lekkere bio-gecertificeerde Prosecco. Wordt gemaakt als een champagne en mag daarom Spumante heten. Verfijnde smaak met een lichte bubbel.

Ruhlmann-Dirringer Cremant “Poussière d’Étoiles” voor € 14,95: Oók in de Elzas kunnen ze lekkere mousserende wijnen maken! Deze zijn doorgaans wat voller en fruitiger dan champagne, maar vooral ook erg lekker en goed doordrinkbaar. Deze cremant is mooi strogeel van kleur en heeft een bouquet die iets weg heeft van grootmoeders appeltaart .. Mooie fijne bubbel en een lichte hint van rijpe meloen. Gewoon eens doen!

Yveline Prat Blanc de Blanc Brut Réserve Champagne voor € 27,95: Een geheel onbekend klein Champagne-huis, één van de weinige nog zelfstandige boeren in de streek die bovendien biologisch werkt. Een hele mooie droge champagne, beetje bloesem in de geur, een smaak van rijpe kruisbessen en lichte bubbels die doen denken aan de manier waarop klassieke champagne wordt gemaakt. Prima champagne voor z’n prijs en ook eentje die makkelijk (door)drinkt.

Le Rouët Côtes de Provence Brut Rosé voor € 14,95: De zomerse bubbel van mijn befaamde Côtes de Provence huis Château du Rouët!

Piero Gatti Moscato 2018 voor € 12,95: Men zegt dat Gatti de beste zoete wijnen van de Piëmonte maakt. Een Moscato is een frisse licht mousserende wijn met een klein mild zoetje. Deze wijn, die gemaakt is van de Muscato-druif, heeft een lichtgele kleur, een fruitige geur en een frisse smaak waarin je tonen van appel en perzik herkent. Past mooi bij zoet dessert of een romig gebakje. Het alcoholpercentage is slechts 5,5% en daarom prima als aperitief te drinken of om een mooi diner mee af te sluiten of daarna nog lekker door te drinken!

Piero Gatti Brachetto 2017 voor € 13,95: Van hetzelfde huis als de Moscato, maar dan iets anders .. Een Brachetto is namelijk een frisse licht mousserende rode (!) wijn met een klein mild zoetje. Deze wijn, die gemaakt is van de Brachetto-druif, heeft een rozerode kleur, een fruitige rozengeur en een frisse smaak waarin je tonen van aardbei en framboos herkent. Past mooi bij een zoet dessert of een stukje gebak met rood fruit. Oók heerlijk om lekker door te drinken!

Op verzoek stuur ik graag een prijslijst met alle wijnen uit m’n assortiment.

Stuur een email naar paul@zekvinos.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *