Over ZekVinos

Paul bij La BrasilieraZekVinos is de uit-de-hand-gelopen wijn hobby van Paul Zekveld. Na 12 jaar actief te zijn geweest in de internationale venture capital wereld (Atlas Venture en AlpInvest Partners) en aansluitend een succesvol avontuur met Internet-onderneming Q-go besloot ik het in 2008 wat rustiger aan te gaan doen. Omdat ik niet helemaal stil wilde zitten besloot ik op -toen nog- kleine schaal wat exclusieve wijnen te gaan importeren en te verkopen aan vrienden en bekenden. Dit is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardige wijnonderneming!

Wijn is eigenlijk al sinds mijn studententijd m’n passie. Persoonlijk geef ik de voorkeur aan klassiek gemaakte wijnen uit Frankrijk, Italië en Spanje, waar dan ook de meeste wijnen uit mijn assortiment vandaan komen. Ik importeer met name van kleinschalige wijnboeren die met respect voor de natuur werken.

Wijn moet vooral lekker zijn! Betaalbare kwaliteit en pure smaak is daarbij voor mij het belangrijkst. Een andere uitdaging is om wijn op een passende en verrassende wijze te combineren met lekker en gezellig eten.

Op dit moment vinden veel particulieren hun weg naar ‘mijn’ wijnen. Daarnaast levert ZekVinos aan “de betere” horeca in met name Amsterdam. Ook verzorg ik wijnen voor kookclubs. Tot slot organiseer ik toonaangevende proeverijen zoals de inmiddels befaamde jaarlijkse Grote Hamersma Proeverij. Van 2017-2019 was ik ook betrokken bij het gezellige Pop-Up Grand-Café DE BANQ in Ouderkerk aan de Amstel.

Voor meer informatie kun je altijd contact met ZekVinos opnemen.

Ik ben ook actief op Facebook met regelmatig interessante en leuke posts!

2 reacties op Over ZekVinos

 1. René Versteeg schreef:

  Ha Zek,

  Persoonlijk ben ik helemaal gek van jurancon wijnen. Heb je die ook in je assortiment? Dan wil ik wel een paar flesjes. Groeten, Stiedge

 2. Paul schreef:

  He Stiedge, Jurançon wijnen zijn inderdaad erg lekker, vaak mooi strak en droog. Ik heb helaas geen wijnen uit dit gebied in m’n assortiment. Okhuysen in Haarlem verkoopt een aantal mooie wijnen uit Jurançon van Domaine Cauhapé, kan ik zeker aanbevelen. Ik heb natuurlijk wel tal van andere mooie witte wijnen. Kom anders eens wat proeven!

  Groeten,
  Paul

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *